På 18 år spillede han en rundrejse i Guangdong og Hong Kong

---China Youth Daily |18-04-2021 19:08Forfatter: Zhang Junbin, reporter fra China Youth Daily

Den 17. april blev Zhang Junhui interviewet af en reporter fra China Youth Daily på Zhongkai Hong Kong og Macau Youth Entrepreneurship Base, Huizhou City, Guangdong-provinsen.Kina Youth Daily reporter Li Zhengtao / foto.

nyheder 1(1)

Tidsekspressens tur tager nogle gange kun et par år.I 2003 forlod Zhang Junhui Huizhou og flyttede sin familie til Hong Kong.Han troede, at hans forretning ville brede sig hurtigt.Ved at bruge Hong Kong som springbræt kunne familien overveje at flytte til Europa om et par år.Eller USA, der starter et nyt liv, en typisk "europæisk og amerikansk drøm"-historie.

Men i 2008 vendte toget pludselig et hjørne: Zhang Junhui trak sig tilbage fra sit kontor i Hong Kong og vendte tilbage til Huizhou med sin virksomhed for at lede efter muligheder igen.Hans kone er fra Hong Kong.Da familien forlod Huizhou, var hans kone en trofast tilhænger.Fem år senere, da Zhang Junhui kom tilbage, var hans kone enig i sin mands beslutning.Han sagde: "Tiderne har ændret sig."

Left Huizhou. 

Da han forlod Huizhou, var Zhang Junhui i trediverne.Tidligere var han handels-"mægler" og solgte billige varer fra fastlandet til Hong Kong, Europa og USA og andre lande og regioner for at tjene en vis prisforskel.På det tidspunkt var der stadig mange mangler i udviklingen af ​​Huizhou.Zhang Junhui kunne fortælle mange minder om manglerne uden stor indsats: F.eks. var eksportafgiftsrabatten langsom, og det tog ofte mere end et halvt år;logistikeffektiviteten var lav, men omkostningerne var detmegethøjere end Shenzhen og Dongguan.Eat starte en virksomhed er fyldt med forhindringer - venter mere end en måned på en virksomhedslicens...

Zhang Junhui valgte at tage til Hong Kong og fortalte China Youth Daily • China Youth Networks reporter, at han "ikke tøvede".Sammenlignet med Huizhou på det tidspunkt, Hong Kong "næsten alle fordele".

For at forstå Hongkongs rolle i det globale økonomiske system er det blevet sagt, at den bedste måde at tænke det på er som en transformer, der forbinder to kredsløb med forskellige spændinger - som gradvist er blevet verdens nr. 1 i Kina i løbet af de sidste par årtier. .I processen med at blive de to største økonomier har Hongkong på en smart måde spillet en rolle i at forbinde Kina og verden.

Det var et varmt land, Zhang Junhui så frem til, og kom endelig hertil.Udseendet til en international metropol havde en enorm indflydelse på ham.I begyndelsen var han "længst spændt", da han gik på en vej fuld af højhuse.Historier om "en tomme land og en tomme guld" kunne høres overalt i restauranten.Interessante fragtskibe betegner handelens velstand."Det føles som om visionen er anderledes."

En sådan spænding varede dog ikke længe, ​​og dagene med brænde, ris, olie og salt optog endelig det meste af tiden i virkeligheden.Han vil leje et kontor, og den månedlige husleje for en plads på omkring 40 kvadratmeter er næsten 20.000 Hongkong-dollars.Han vil udnytte fordelene ved den internationale handelshavn til at udvikle mere forretning, men forretningsomfanget er ikke blevet meget bedre.Tværtimod er arbejdsomkostningerne høje.Han begyndte at tvivle på sit valg: "Er det nødvendigt at oprette et kontor i Hong Kong til så høje omkostninger?"Ud over tilbageslagene i erhvervslivet er ubehaget i livet tungere, og omkostningerne til mad, tøj, bolig og transport er steget hurtigt.

Zhang Junhui sagde, at han hurtigt opdagede, at der faktisk er to i Hong Kong, den ene er i højhuse, og den anden er spredt i hullerne i højhusene.

Tilbage til Huizhou

Ligesom at tage til Hong Kong, tog beslutningen om at vende tilbage til Huizhou kun kort tid for Zhang Junhuis familie.Talte om det efter mange år, han fortrød lidt.Det, han fortrød, var ikke at komme tilbage, men at komme tilbage for sent.
De år Zhang Junhui blev forladt Huizhou, satte Kinas økonomi gang i en ny runde af vækst.Siden 2003 har Kinas BNP (bruttonationalprodukt) opretholdt tocifret vækst i fem år i træk.Selv under finanskrisen i 2008 er denne hastighed ikke blevet påvirket synderligt.Vækstraten på 9,7 % er stadig foran verdens største økonomi."Den hurtige økonomiske udvikling er uden for min fantasi."Huizhou, der voksede op i barndommen, blev mindre bekendt, sagde Zhang Junhui.Hvis du ikke er opmærksom i et stykke tid, vil du opdage, at der er en ny vej på denne side af byen og nogle flere bygninger der.ny bygning.
Inden han kom tilbage, havde han beregnet en konto: At leje en kvadratmeter fabrik i Huizhou kostede kun 8 yuan, og den gennemsnitlige arbejdsløn var omkring 1.000 yuan om måneden.På bare fem år er det logistiksystem, han går mest op i, forbedret flere gange i effektivitet, og omkostningerne er reduceret meget.
I 2008, da landet var mere og mere opmærksom på miljøbeskyttelsesspørgsmål, investerede Zhang Junhui i Worldchamp (Huizhou) Plastics Products Co., Ltd. og begyndte dybt at dyrke plastproduktindustrien.I fremtiden, med et stort marked på 1,4 milliarder mennesker, uanset hvilket projekt du laver, tror jeg, at dets udsigter er brede."

I de senere år er Zhang Junhuis forretning vokset sig større og større, og hans forståelse af udviklingsmulighederne på fastlandet er blevet dybere og dybere, især forslaget fra "Guangdong-Hong Kong-Macao Greater Bay Area Development Plan" har fået ham til at suk af følelser: alt går hurtigt fremad.

Han sagde, at regeringen nu giver dem næsten "barnepige-stil" tjenester.Alle slags problemer kan godt kommunikeres og løses, og servicen er blevet mere og mere perfekt.Et faktum, der kan bekræftes, er, at det tidligere tog mere end en måned at få det.Det tager kun en dag at få en erhvervslicens nu, "fastlandet har kunnet gøre dette."

Udbyttet af Greater Bay Area begyndte at blive frigivet kontinuerligt.For at tiltrække unge mennesker fra Hong Kong og Macao til at arbejde og starte virksomheder på fastlandet, har regeringen indført en række faciliteringsforanstaltninger.For eksempel udstedte statsrådet den 28. juli 2018 "Beslutning om annullering af et parti administrative licenser og andre forhold".Folk fra Taiwan, Hongkong og Macao behøver ikke at søge beskæftigelse på fastlandet.Licens også.Guangdong fortsætter med at fremme opbygningen af ​​Hong Kong og Macao ungdomsinnovations- og iværksætterbasesystem og forskellige innovations- og iværksættervirksomheder og udøver indsats inden for politikker, tjenester, miljø og andre aspekter, kun for at "beholde talenter".

Zhang Junhui bemærkede, at i Huizhou accelererer virksomheder omkring ham produktionsudvidelsen, og nye projekter bliver konstant lanceret.For noget tid siden chattede en ven, der har været i forsikringsbranchen i Hong Kong i 20 år med ham i håb om, at han kunne præsentere sig selv for flere fastlandskunder: "Tidligere troede de alle, at Hong Kong var fastlandet overlegent. , men nu er begge sider meget optimistiske med hensyn til fastlandsmarkedet."
Valget af mindretallet ender med at være flertallet.Iværksætteren deltager nu ofte i nogle iværksættervirksomhedsudvekslingsaktiviteter organiseret af regeringen.Et fænomen, der gør ham glad, er, at der er flere og flere Hong Kong-iværksættere omkring ham.Han sagde, at regeringen har givet så stor en platform, "eksprestoget i denne æra skal indhente det."


Indlægstid: 22. august 2022